Na redovnom sastanku održanom u Zürichu dana 25. 01. 2018. godine, na osnovu statuta HDR-a, odbor HDR je donio odluku da 18. februara 2018. godine sa početkom u 13 h u Zürichu održi 6. redovnu Skupštinu, sa sljedećim dnevnim redom:

1. Rad HDR-a za 2017. god.,
2. Finansijski izvještaj za 2017. god.,
3. Predstavljanje planova rada HDR-a za budučnost,
4. Eventualna zamjena odbora HDR-a i
5. Razno.

Zato pozivamo sve članove HDR-a kao i sve naše ljude u dijaspori da odvoje malo vremena i prisustvuju skupštini. Našim prisustvom, predlozima i idejama bićemo korisniji svome narodu i svom rodnom kraju – Restelici.

Pozivamo i ostale organizacije iz dijaspore da prisustvuju našoj skupštini, kako bi se možda dogovorili o zajedničkim nastupima i djelovanju.

Za one koji ne mogu prisustvovati našoj skupštini, a imaju prijedloge, ideje i kritike o radu, djelovanju i aktivnostima HDR-a mogu nam se javiti pismenim putem na našoj e-mail adresi: info@h-d-r.ch

Motom “Od nas za nas” naše udruženje sve jače i jače korača u budućnost. Naši članovi iz Švicarske, Francuske, Italije, sa Kosova i drugih zemalja čine naše udruženje stabilnijim i jaćim. Želimo zahvaliti svim našim članovima za aktivno učešće, te pozivamo ostale naše ljude da nam se pridruže u takmičenju za dobro.

 
Pored redovne skupštine, HDR će ove godine održati skupove u sljedećim državama:

1. 10. 03. 2018. godine Njemačka, Hagen (Hagen Islamische Gemeinschaft e.V Asseddiq Moschee),
2. 17. 03. 2018. godine Francuska, Paris (Adresa će biti naknadno određena)
3. 24. 03. 2018. godine Italija, Merano (Adresa će biti naknadno određena).

Ukratko o HDR-u

Nakon sniježne lavine koja je 11. 02. 2012. godine pogodila Restelicu, u Švicarskoj se kod ljudi iz Restelice rađa ideja o udruživanju i zajedničkom djevovanju. Ubrzo formiraju udružunje pod nazivom Humanitarno Društvo Restelica (HDR), sa ciljem da kroz humanitarne, zdravstvene, edukativne i druge aktivnosti obezbjede bolju budučnost i pomognu mještanima Restelice.

Udruženje je registrovano u Švicarskoj, a centralno sjedište HDR-a je u Zürichu (Cirih). Udruženje ima filijalu u Restelici, a od 2017. godine registrovano je i na Kosovu. Tokom svojih šest godina HDR je ispunio očekivanja i postao stabilna i jaka organizacija koja uspješno korača u budućnost i isupunjava zacrtane ciljeve i misiju.