Connect with us

Kosovo

Haradinaj: Pokrećemo inicijativu za smjenu Kurtija, on je opasnost za Kosovo

Objavljeno

-

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zabrinut je zbog situacije na sjeveru zemlje i najavio je da će pokrenuti predlog za smjenu vlade koju predvodi Aljbin Kurti nakon što SAD uvede sankcije Kosovu, prenosi Reporteri.

Haradinaj je, nakon vanredne sjednice Predsjedništva Skupštine, rekao da je situacija ozbiljnija nego što je bila 1999. godine, dodajući da je za to odgovoran sam premijer Aljbin Kurti.

Stoga, prema Haradinajevim rečima, Kurti treba da napusti vladu jer predstavlja opasnost po zemlju.

“Veoma sam zabrinut zbog situacije u zemlji. Danas je gore nego 1999. godine. Vidim da je premijer Aljbin Kurti direktno odgovoran za ovu situaciju. Zato mora odmah da ode. Svaki dan njegovog ostanka na čelu vlade štetan je i opasan za državu”, kazao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, ovo je prvi put u istoriji da najveći prijatelj Kosova, onaj koji se borio za njihovu slobodu i koji je postavio temelje nezavisne države Kosovo, Amerika, uvodi sankcije Kosovu.

“A za to je kriv jedan čovek – Aljbin Kurti. Zato pozivam sve one koji žele dobro svojoj zemlji, bilo u Samoopredeljenju ili u drugim političkim partijama, građane u zemlji i dijaspori, da danas pomognu Aljbinu Kurtiju. A, njihova jedina pomoć je da ubede Aljbina Kurtija da ode sa čela Vlade jer je postao štetan i opasan za budućnost ove zemlje. Tako pomažu Kosovu, ali pomažu i njemu. Onaj ko donosi sankcije Kosovu iz Amerike, ko god da je ne može da vodi ovu državu”, kazao je Haradinaj.

(Reporteri, Kosovo online)