U nizu pojedinačnih sportskih uspjeha naših muhadžira u dijaspori izdvojili bi jedan kolektivni, a to je ZV Gora’14 iz Antwerpena, Belgija. Njihova priča počinje 2014. god. kada na inicijativu nekoliko omladinaca, od kojih je jedan bivši član OFK Beograd-a, osnivaju fudbalski klub sa ciljem druženja i sportskog nadmetanja u KV (amaterskoj) ligi Belgije. Klub je u početku brojao 10 clanova i imao dva treninga sedmično. Za većinu igrača su taktička iskustva, prisustvo profesionalnih sudija i takmičarski stres nova iskustva koja zahtjevaju adaptaciju. Međutim, ubrzo je klub počeo nizati uspjehe i već prve godine završava takmičenje na petom mjestu.

Naredna 2015. je bila još uspješnija i zahvaljujuci treninzima i stečenom iskustvu, takmičenje završavaju na 2. mjestu sa samo jednim porazom. U tom periodu postigli su više od 100 golova . Međutim, njihov najveći uspjeh nisu golovi nego socijalna komponenta svega toga i multietničnost. Naime, jedan od igrača ZVC Gora’14 je srpske nacionalnosti i to ih čini specifičnim. Nakon utakmice, igrači i navijači, komentarišu utakmicu uz gutljaje kahve i čaja.

U narednoj 2016. god. čeka ih veliki izazov, a to je prvo mjesto i ulazak u narednu ligu. Momenat odluke bi trebao biti naredni petak 26/02 kada će se odigrati derbi utakmica. Oni koji su u mogućnosti lijepo bi bilo da u tom momentu budu prisutni (Den Geer 21, 2180 Ekeren u 22 h) i podrže ih. Sretno, i radujemo se svakom uspjehu!