Connect with us

Kosovo

Đukanović nastavlja posjetu Kosovu

Objavljeno

-

Drugog dana posjete Kosovu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović posjetiće bazu KFOR-a, održati predavanje na AAB koledžu i prisustvovati poslovnom forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

Đukanović će danas primiti i “Međunarodno priznanje za ljudska prava”, koje mu je prištinski “AAB koledž” dodelio “zbog pomoći građanima Kosova tokom rata na Kosovu 1999”.

On će na tom koledžu održati i predavanje studentima i profesorima o ulozi Crne Gore kao faktoru stabilnosti u regionu.

Predsjednik Cren Gore Milo Đukanović i predsjednica Kosova Vjosa Osmani govoriće na manifestaciji „Dani Crnogoraca na Kosovu“ koju organizuje Crnogorsko udruženje „Lovćen“.

Policija Kosova saopštila je da će i danas, zbog dolaska predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Kosovu biti privremeno zatvoreno nekoliko saobraćajnica.

“Da bi se omogućilo slobodno kretanje službene pratnje pod pratnjom i obezbeđenje prema planu kretanja, Policija Kosova će vršiti privremene prekide saobraćaja (u kratkim vremenskim intervalima) na pojedinim deonicama puta kojima se očekuje prolazak pratnje, kao i na određenim lokacijama na kojima su predviđene službene aktivnosti”, saopšteno je iz policije.

(RTK2)