17. februara 2018. godine, Dragaš je posjetio bivši premijer Republike Turske i aktuelni poslanik u Parlamentu Republike Turske, ispred AK partije, prof. dr Ahmet Davutoğlu u pratnji hanume Sare Davutoğlu. Prijem je upriličen u prostorijama GEKAK-a u Dragašu, gdje su domaćini bili članovi izvršnog odbora GEKAK-a, na čelu sa dr Munafisom Hodžom. U pratnji Davutoğlua su bili Ambasadorka Turske na Kosovu, g-đa Kivilcim Kilic, kao i Direktor Turske TIKA-e, g-din Burak Džeran.

Prijemu su prisustvovali Predsjednik Opštine Dragaš, Šaban Šabani, kao i Potpredsjednik Opštine iz nevećinskih zajednica, Šerif Aga.

U veoma prijatnom i srdačnom razgovoru Davutoğlu je kazao da Republika Turska ima obavezu da pomogne ovaj kraj, kao obavezu prema šehidima Gore i Opolja koji su dali svoju krv radi odbrane i opstanka Turske države, te dodao da je Gora amanet Turske, i da država Turska neće iznevjeriti ovaj amanet.

Predsjednik Šabani se zahvalio Davutoglu na posjeti, kao i na dosadašnjoj podršci koju Turska država i turski narod daju Kosovu i kosovskom narodu, te je izrazio veliko zadovoljstvo što je danas na dan kada Kosovo proslavlja 10 godina od nezavisnoti posjetio našu Opštinu.

U svom obraćanju, Šerif Aga je zatražio od Davutoglua, da svojim autoritetom utiče na biznismene iz Turske da dođu i da počnu sa ulaganjem u Opštini Dragaš, kako bi iskoristili prirodna bogatsva naše opštine.

Adnan Redžeplar je od Davutoglua zatražio da Turska pomogne izgradnju već dugo godina planiranog spomenika u Zlipotoku, u čast šehidima Čanakaljea.

Davutoğlu je obećao da će se zalagati da skrene pažnju biznismenima Turske na ovaj kraj i da će sa njima razgovarati kako bi ih usmjerio na Dragaš i Goru, te da tako pomognu razvoju Opštine. Podržao je izgradnju spomenika u selu Zlipotok, te kazao da će Turska izgraditi i dva spomenika u centru Dragaša, jedan u znak sjećanja na šehide Kosovskog rata, za one koji su se borili za nezavisnost Kosova, a drugi u znak sjećanja na Čanakkaljske šehide, za one koji su se borili za nezavisnost i slobodu Republike Turske.

Davutoglu je obišao prostorije GEKAK-a, u pratnji Munafisa Hodže i Nuhije Tairovci. Dio razgovora je obavljen bez prisustva novinara. U razgovoru je akcenat stavljen na neophodnosti ozbiljnije podrške Turske u svim smjerovima, pogotovo na otvaranju radnih mjesta, kako bi se zadržala barem ona omladina koja je još uvjek tu u Gori.

Nakon posjete i prijema u prostorijama GEKAK-a delegacija je posjetila prostorije LMT-a. Posjeta je završena obilaskom Sari Saltuk Turbeta, poznatog kao Četiri noge, kod sela Plavje.