Danas je u Cirihu održana 7. redovna skupština Humanitarnog društva Restelica. Pored članova iz Švicarske, skupštini su prisutvovali i članovi HDR-a iz drugih država.

Na skupštini je podnet izvještaj o radu HDR-a i finansijski izvještaj za 2018. godinu. Usvojen je budžet za 2019. godinu i predstavljen plan i program rada za naredni period. Izvršene su male izmjene u odboru udruženja.

U izvještaju su iznešeni i podaci o povećanju broja članova i finansijskih sredstava, što je posebno obradovalo prisutne članove.Skupštini su prisustvovali i predstavnici drugih naših udruženja i organizacija iz dijaspore sa kojima se razgovaralo o zajedničkom djelovanju.

Humanitarno društvo Restelica (HDR) registrovano je u Švicarskoj. Centralno sjedište HDR-a je u Zürichu (Cirih). Udruženje ima filijalu u Restelici, a od 2017. godine registrovano je i na Kosovu. Ima članove iz Švicarske, Francuske, Italije, Austrije, Njemačke, sa Kosova i drugih zemalja.

Moto HDR-a je “OD NAS ZA NAS”. Tokom svojih sedam godina HDR je ispunio očekivanja i postao stabilna i jaka organizacija koja uspješno korača u budućnost i isupunjava zacrtane ciljeve i misiju.

E-mail: info@h-d-r.ch
Web: www.h-d-r.ch
Facebook: HDR – Humanitarno Društvo Restelica
Play google: Humanitarno Društvo Restelica. Aplikaciju možete besplatno preuzeti.