Connect with us

Kosovo

Četiri policajca suspendovana zbog oružanog incidenta na sjeveru Kosova

Objavljeno

-

Policija Kosova izvestila je da je na osnovu prvih rezultata istrage u slučaju ranjavanja muškarca srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova, dokazi ukazuju na sumnju u kako navode “eventualnu umješanost policijskog službenika u izvršenje krivičnog dela pucanja”.

“Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, protiv policajca su preduzete mjere suspenzije, pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost, zbog čega je KP izdala saopštenje da nije umješana u razmjenu ili pucanje iz vatrenog oružja. Mjere suspenzije su preduzete i protiv još tri službenika umješana u slučaj”, navode iz Kosovske policije.

U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovaj slučaj umješan policijski službenik pa je Kosovska policija, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski Inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo.

“Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i ni pod kojim okolnostima, neće postupati drugačije, samo u skladu sa zakonima na snazi. Istovremeno, Policija Kosova će blisko sarađivati sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, kako bi nastavili da pozivaju na odgovornost policajce, koji krše i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima”, ističe se u saopštenju.