Connect with us

Kosovo

Bislimi: Posljednji razgovori o dinaru neuspješni, ne očekujem više sastanaka na ovu temu

Objavljeno

-

Glavni pregovarač Kosova Besnik Bislimi izjavio je, nakon višesatnih razgovora u Briselu o zabrani dinara na Kosovu, da je današnji sastanak bio neuspješan, jer je, kako kaže, srpska strana došla sa novim predlozima, ali ne i sa odgovorima. Bislimi je rekao da ne očekuje više sastanaka na ovu temu, preneo je Juronjuz Albanija.

Bislimi je novinarima nakon razgovora rekao da specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak “neće više pozivati strane na pregovore, osim ako ne budu konstruktivne”.

“Nema logike da se ponovo sastajemo na ovu temu, jer Srbija nije zainteresovana za rješenje. Ovo je bio zaključak i Lajčaka, ,koji je rekao da je, ako su stranke voljne da budu konstruktivne i podnesu konstruktivne predloge, spreman da organizuje još jedan sastanak”, rekao je Bisljimi.

Prema njegovim riječima, čak su i predlozi i komentari koji su juče upućeni Briselu, danas povučeni.

“Videli smo po kojim tačkama možemo da pravimo kompromise oko Lajčakovog predloga. U komentarima srpske strane videli smo tendenciju da se u mnogim tačkama odstupi od njega. To dokazuje ono što smo mnogo puta ranije govorili, da za Srbiju ovo pitanje nije hitno. Za Srbiju je primarno da ne dozvoli rješenje problema”, rekao je Bislimi.

(Euronews Albania, Kosovo online)