Connect with us

Kosovo

Bislimi: Mjere protiv Kosova su nepravedne i treba ih ukloniti što prije

Objavljeno

-

“Kaznene mjere protiv Kosova su nepravedne i treba ih ukloniti što je prije moguće”, izjavio je potpredsjednik Vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bislimi tokom sastanka sa poslanicima Evropskog parlamenta Thijsom Reutenom i Ladislavom Ilčićem.

Na sastanku je bilo riječi o putu Kosova ka integraciji u Evropsku uniju, gdje je potpredsjednik Vlade pomenuo zahtjev Kosova za članstvo u EU i potrebu da se ide napred u ovom procesu, posvećenost zemlje u smislu Plana rasta i rada na indikativnim reformama, ali i učinak zemlje kroz ekonomske pokazatelje, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Na ovom sastanku pokrenuta su pitanja vezana za oblasti poput energetike, zdravstva i obrazovanja.

Poslanici EP Rojten i Ilčić istakli su da Evropski parlament podržava Kosovo u njenom cilju i cilju na integracionom putu ka Evropskoj uniji, ističući i zahvalnost na principijelnom stavu i podršci evropskom pristupu protiv neopravdane ruske agresije u Ukrajini.

Zahvalivši se poslanicima EP za njihovu kontinuiranu podršku i podršku Evropskog parlamenta Republici Kosovo, zamjenik premijera Bisljimi je cjenio podeljena mišljenja i uvek produktivne diskusije. Sastanku je prisustvovao i ambasador Kosova u Briselu Agron Bajrami, saopštila je izvršna vlast, prenosi RTKLive.

(RTK)