Connect with us

Kosovo

Biden čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Pozdravljamo vašu podršku EU prijedlogu

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani primila je pismo sa čestitkom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena povodom 15. godišnjice nezavisnosti Kosova, prenosi Anadolija.

Američki predsjednik Biden je izrazio podršku integraciji Kosova u evroatlantske institucije, kao i dijalogu koji se vodi posredstvom Evropske unije za normalizaciju odnosa sa Srbijom, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

“Pozdravljamo vašu podršku EU predlogu za normalizaciju, sa ciljem eventualnog recipročnog priznanja, što bi pomoglo da se obezbjedi mirnija i prosperitetnija budućnost naroda Kosova i Srbije“, napisao je predsjednik Biden.

Istakao je i da su tokom posljednjih nekoliko godina, Kosovo i Sjedinjene Države ojačale demokratske institucije da obezbjede podjednako efikasno dobro upravljanje, vladavinu zakona i mogućnosti za građane obe zemlje.

Biden je u ime naroda Sjedinjenih Država uputio najbolje želje kosovskoj predsjednici Osmani i narodu Kosova povodom obilježavanja 15. godišnjicu nezavisnosti Kosova.

(AA)