U organizaciji službenice za Rodnu ravnopravnost, Lindite Piraj, u sali S.O. Dragaš proslavljen je 8 mart. Uz puku ceremoniju proslave, upriličina je i tribina na temu “Rodna ravnopravnost i prava žena u opštini”.

Domaćin je bila upravo Lindita Piraj, dok je gošća bila Duda Balje, poslanica u parlamentu Kosova.

Uz čestitku povodom dana žena, Duda Balje je kazala da joj je drago što je pozvana. “Ja sam sa vama ovde u znak obilježavanja Dana žena. Ja kao žena nisam ni za preterano izražavanje nezadovoljstva, a ni za preterano slavlje. Ja sam za rad, jer se uz rad mogu ostvariti sva prava. Kosovski ustav je omogućio prava za sve, ali ako se same ne izborite za ustavom zagarantovana prava, niko vam ih neće servirati” kazala je Balje.

Ceremoji su prisostvavali i opštisnki zvaničnici na čelu sa predsjednikom Šabanom Šabanijem, koji je takođe uzeo učešće u diskusiji i obećao punu podršku ženama u pravcu ostvarivanja njihovih nekih zahtjeva.

Na ovom skupu je proizišlo više inicijativa, a poseban akcenat je stavljen na dva momenta: Nedostatak ginekologa u dragaškoj bolnici, i nedostatak obdaništa koje bi omogućilo ozbiljnije uključivanje žena u javni život.

Nakon završetka ceremonije proslave i panela, prisutni su pozvani na koktel.